Traductor

diumenge, 13 d’octubre del 2013

Cocinando tīteņi (titenyi)

5/10/13: Avui anem a cuinar tīteņi. Es un plat típic de Letònia i Rússia que cuinarem amb ajut de la nostra nova "germana" Zanete, que es de Letònia.

Ingredients:

-Col

-Pastanaga

-Ceba

-Arròs

-Carn picada de porc i vedella

-Tomàquet

-Sal i pebre

-Nata fresca extra cremosa

.Tomàquet concentrat


Preparació:

Primer agafem la col i li clavem una forquilla per la part del darrere( on es subjecten les fulles). Desprès anem clavant el ganivet al voltant del cercle paral·lelament amb la forquilla de forma que quan haguem acabat de donar la volta amb el ganivet estirem de la forquilla i surti la part que hem clavat.Omplim una olla gran amb aigua i la posarem a bullir. Quan estigui bullint posarem la col dins. 



Esperem uns 5 minuts fins que veiem que la capa exterior comença a despegar-se. Llavors treguem la col de la olla i treiem les capes més externes de la col amb compte de que no es trenqui i deixem les fulles en un plat. Desprès tornem a repetir aquest procés fins que tinguem les fulles que desitgem ( més o menys 2 fulles per persona).




Cuan la col estigui bullint comencem a netejar i ratllarem la pastanaga i la posarem en un bol, desprès tallarem la ceba i  posarem en una paella la barreja. Quan hagem acabat de bullir la col posarem els tomàquets però abans haurem tallat una creu superficialment a la base. Bullim els tomàquets més o menys durant dos minuts (Quan vegeu que la pell es comença a separar). Traurem els tomàquets de l'olla, els pelarem i tallarem en trossos molt petit i ho posarem en un bol.


Després posem l'arròs a bullir (en la mateixa olla que la col i el tomàquet però després). Desprès de 20 minuts agafem l'arròs i el posarem en un altre bol. Ara posarem l'arròs, la pastanaga i la ceba, el tomàquet i la carn junts i ho barregem. Posem sal i pebre, molt important no us oblideu com la Zanete i jo. Posem la barreja dins de cada fulla i ho enrotllem de forma que quedi com unes crestes. Si no tancar la fulla ens podem ajudar amb aigua.




Cuinarem les crestes en una paella fins que estiguin una miqueta marrons, però sense que es cremin i desprès de retirar les crestes posem 300ml d'aigua a la paella i posem les crestes un altre cop. Sobre les crestes posem la nata fresca extra cremosa i el tomàquet concentrat i tapem la sarten. En teoria es deuria fondre i fer-se una única salsa taronja. Desprès de 35 minuts a foc lent està llest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada